Hybenliv

Veganske opskrifter og inspiration til en sund og grøn livsstil

  • Opskrifter
  • Videoer
  • Om
  • Hyben kogebog
  • Foredrag

Cremet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk (hjemmelavet Magnum style)

July 21, 2020 by hybenliv

Share the post "Cremet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk (hjemmelavet Magnum style)"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

hjemmelavet vegansk vaniljeispind

Er der noget bedre end at tage en bid af en kold cremet vaniljeispind med knasende chokoladeovertræk?

Jeg har lavet veganske vaniljeispinde før, men denne her er nok den lækreste version jeg endnu har kreeret. Den smager (ifølge mig selv og min kæreste), mindst lige så himmelsk som den veganske magnum du finder i supermarkederne.

Samtidig er den fri for tilsætningsstoffer og kan laves helt økologisk, hvis du vælger økologiske råvarer. Den er uden almindelig raffineret sukker og er i stedet tilsat ahornsirup og stevia. Sidstnævnte har jeg brugt for at reducere sukkerindholdet.

Har du ikke lige stevia liggende i skuffen, kan du sagtens lave den uden ved at tilsætte ekstra ahornsirup. Vil du gerne prøve med stevia, kan du finde flydende stevia i de fleste helsekoster.

Du kan også finde en økologisk udgave i pulverform online (fx. mærket sweetleaf). Jeg har ikke selv prøvet at lave isen med stevia i pulverform så jeg har ikke den eksakte mængde der skal bruges, men jeg har skrevet en smagsvejledning i opskrifts noterne.

Hvis du får lavet denne lækre veganske vaniljeispind, så tag endelig et billede af resultatet og del den på insta eller facebook med @hybenliv – jeg vil elske at se din udgave af ispinden 🙂

 

Opskrift på hjemmelavet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk

Cremet vaniljeispind med chokoladeovertræk (vegansk Magnum style)
 
Print
En lækker sød vegansk vaniljeispind med knasende chokoladeovertræk - ekstremt lækker på en varm sommerdag. Opskriften giver ca. 4 mellemstore ispinde (afhængig af størrelsen af din ispindeform).
Forfatter: Ditte Christina
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk (400ml) el. 4 dl. kokosmælk fra karton
  • 30 g ahornsirup
  • 15 dråber stevia* el. 30-40 g ahornsirup**
  • ½ tsk vaniljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
  • 2 knivspids salt
  • 10 g majsstivelse
  • 1 plade mørk chokolade (70%). Jeg plejer selv at bruge Angelmärks eller Bjørnsted 70% chokolade.
Fremgangsmåde
  1. Kom kokosmælken og de øvrige ingredienser i en gryde og varm det op under medium varme mens du rører godt rundt.
  2. Lad det simre et par minutter mens du rører rundt i gryden, indtil kokosmælken tykner. Tag det herefter af varmen og kom det i en skål og lad massen køle af.
  3. Når kokosmassen er kølet af kommes den i en ismaskine indtil den er blevet til is. Har du ikke en ismakskine, kan du komme den på frost og røre i den et par gange i timen indtil den er blevet til is og herefter komme den i formen***.
  4. Fordel isen i en ispinde-form, og stik en pind i hver isform. Jeg har selv en isform med plads til fire is, og det plejer at passe med at isen rækker til alle fire. Har du ikke en form til ispinde, kan du i stedet komme isen i en bøtte og nyde den som almindelig vaniljeis. Stil formen på frost et par timer indtil isene er blevet frossen.
  5. Smelt chokoladen over et vandbad.
  6. Tag isene ud af fryseren, adskil dem fra formen, og hæld chokolade over dem en af gangen, ved først at give den ene side chokolade, så den anden side, og tilsidst lade det stivne lidt (det går hurtigt). Jeg anbefaler at du venter 2-3 minutter med at spise isen når chokoladen er kommet på. Herved får chokoladen lov at stivne helt hvilket vil give den et perfekt knas når du bider i den. Samtidig gør det også at isen indenunder chokoladen kan nå at tø lidt og blive mere blød.
  7. Herefter kan du enten komme isene tilbage på frost til senere, eller spise dem med det samme. Som beskrevet i pkt. 6 kan det være en god idet at vente et nogle minutter så isen under chokoladen når at tø lidt.
  8. Hvis du kommer isene på frost igen, så skal de tages op 5-10min før de skal spises, så isen kan nå at tø, de er nemlig stenhårde når de kommer direkte fra frost.
Noter
* bruger du stevia i pulverform så kom lidt i af gange indtil massen har en tilpas sødme, gerne lidt sødere end du normalt vil søde noget. Når den bliver iskold vil lidt af sødmen fortage sig, så man kan godt give den lidt ekstra.
** Sirup mængden afhænger af hvor sød du ønsker den. 40g giver samme sødme som almindelige is, mens 30g giver lidt mindre sødme.
*** årsagen til at massen skal i en ismaskine inden den kommer i formen, er at dette giver en ispind uden iskrystaller der ellers vil opstå hvis massen kommer i formen uden først at være bleven lavet til is.
3.5.3251

 

 

Share the post "Cremet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk (hjemmelavet Magnum style)"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

Related

Filed Under: Kage, opskrift, Uncategorized Tagged With: hjemmelavet is, is, vaniljeispind, vegansk is

« Tank op med C-vitamin: de 12 bedste kilder til C-vitamin
Hyben Muffins – Veganske og lidt sundere »

Velkommen til hybenliv – mit grønne veganske madunivers! Her deler jeg veganske opskrifter, øko-guides og relaterede indlæg med fokus på sund, økologisk, plantebaseret kost og livsstil.

God fornøjelse.

Hyben kogebog - vegansk kogebog

HYBEN KOGEBOG

Nyd smagen af vitaminbomben hyben til morgen, middag, aften og når den søde tand kalder på desserter. I denne kogebog finder du lækre plantebaserede hyben opskrifter til alle dagens måltider samt ny viden om frugtens exceptionelt høje indhold af sundhedsfremmende stoffer. Alle opskrifter er veganske, uden hvidt sukker og de fleste glutenfrie. Læs mere her.

Få en gratis opskrift fra min nye bog!

Kunne du tænke dig en gratis opskrift fra min nye hybenbog? Så skriv din mailadresse i feltet nedenfor og du vil få adgang til opskriften på lækker hyben-is, samt fremtidige nyheder om hyben og andre tips til et sundt liv.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Categories

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress