Share the post "Cremet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk (hjemmelavet Magnum style)"
Er der noget bedre end at tage en bid af en kold cremet vaniljeispind med knasende chokoladeovertræk?
Jeg har lavet veganske vaniljeispinde før, men denne her er nok den lækreste version jeg endnu har kreeret. Den smager (ifølge mig selv og min kæreste), mindst lige så himmelsk som den veganske magnum du finder i supermarkederne.
Samtidig er den fri for tilsætningsstoffer og kan laves helt økologisk, hvis du vælger økologiske råvarer. Den er uden almindelig raffineret sukker og er i stedet tilsat ahornsirup og stevia. Sidstnævnte har jeg brugt for at reducere sukkerindholdet.
Har du ikke lige stevia liggende i skuffen, kan du sagtens lave den uden ved at tilsætte ekstra ahornsirup. Vil du gerne prøve med stevia, kan du finde flydende stevia i de fleste helsekoster.
Du kan også finde en økologisk udgave i pulverform online (fx. mærket sweetleaf). Jeg har ikke selv prøvet at lave isen med stevia i pulverform så jeg har ikke den eksakte mængde der skal bruges, men jeg har skrevet en smagsvejledning i opskrifts noterne.
Hvis du får lavet denne lækre veganske vaniljeispind, så tag endelig et billede af resultatet og del den på insta eller facebook med @hybenliv – jeg vil elske at se din udgave af ispinden 🙂
Opskrift på hjemmelavet vegansk vaniljeispind med chokoladeovertræk
- 1 dåse kokosmælk (400ml) el. 4 dl. kokosmælk fra karton
- 30 g ahornsirup
- 15 dråber stevia* el. 30-40 g ahornsirup**
- ½ tsk vaniljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
- 2 knivspids salt
- 10 g majsstivelse
- 1 plade mørk chokolade (70%). Jeg plejer selv at bruge Angelmärks eller Bjørnsted 70% chokolade.
- Kom kokosmælken og de øvrige ingredienser i en gryde og varm det op under medium varme mens du rører godt rundt.
- Lad det simre et par minutter mens du rører rundt i gryden, indtil kokosmælken tykner. Tag det herefter af varmen og kom det i en skål og lad massen køle af.
- Når kokosmassen er kølet af kommes den i en ismaskine indtil den er blevet til is. Har du ikke en ismakskine, kan du komme den på frost og røre i den et par gange i timen indtil den er blevet til is og herefter komme den i formen***.
- Fordel isen i en ispinde-form, og stik en pind i hver isform. Jeg har selv en isform med plads til fire is, og det plejer at passe med at isen rækker til alle fire. Har du ikke en form til ispinde, kan du i stedet komme isen i en bøtte og nyde den som almindelig vaniljeis. Stil formen på frost et par timer indtil isene er blevet frossen.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Tag isene ud af fryseren, adskil dem fra formen, og hæld chokolade over dem en af gangen, ved først at give den ene side chokolade, så den anden side, og tilsidst lade det stivne lidt (det går hurtigt). Jeg anbefaler at du venter 2-3 minutter med at spise isen når chokoladen er kommet på. Herved får chokoladen lov at stivne helt hvilket vil give den et perfekt knas når du bider i den. Samtidig gør det også at isen indenunder chokoladen kan nå at tø lidt og blive mere blød.
- Herefter kan du enten komme isene tilbage på frost til senere, eller spise dem med det samme. Som beskrevet i pkt. 6 kan det være en god idet at vente et nogle minutter så isen under chokoladen når at tø lidt.
- Hvis du kommer isene på frost igen, så skal de tages op 5-10min før de skal spises, så isen kan nå at tø, de er nemlig stenhårde når de kommer direkte fra frost.
** Sirup mængden afhænger af hvor sød du ønsker den. 40g giver samme sødme som almindelige is, mens 30g giver lidt mindre sødme.
*** årsagen til at massen skal i en ismaskine inden den kommer i formen, er at dette giver en ispind uden iskrystaller der ellers vil opstå hvis massen kommer i formen uden først at være bleven lavet til is.