Cremet vaniljeispind med chokoladeovertræk (vegansk Magnum style)
Forfatter: 
 
En lækker cremet vegansk vanilje ispind med knasende chokoladeovertræk - ekstremt lækker på en varm sommerdag. Opskriften giver ca. 4 mellemstore ispinde (afhængig af størrelsen af din ispindeform).
Ingredienser
 • 1 dåse kokosmælk (400 ml) el. 4 dl kokosmælk fra karton
 • 30 g ahornsirup
 • 15 dråber stevia* el. 30-40 g ahornsirup**
 • ½ tsk vaniljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 10 g majsstivelse
 • 1 plade mørk chokolade (70%). Jeg plejer selv at bruge Angelmärks eller Bjørnsted 70% chokolade.
Fremgangsmåde
 1. Kom halvdelen af kokosmælken i en skål. Tilsæt majsstivelsen og rør det godt ud i kokosmælken, evt med et piskeris. Kom den anden halvdel af kokosmælken samt de øvrige ingredienser (på nær chokolade) i en gryde og rør det godt sammen. Tilsæt den resterende kokosmælk med stivelsen lidt af gangen mens du rører godt rundt. Lad det simre et par minutter mens du fortsat rører rundt i gryden, indtil kokosmælken tykner. Tag det derefter af varmen og kom det i en skål og lad massen køle helt af.
 2. Kør massen i en ismaskine indtil den er blevet til is. Har du ikke en ismaskine, kan du komme den på frost og røre i den et par gange i timen indtil den er blevet til is og herefter komme den i formen***.
 3. Fordel isen i en ispinde-form, og stik en pind i hver isform. Jeg har selv en isform med plads til fire is, og det plejer at passe med at isen rækker til alle fire. Har du ikke en form til ispinde, kan du i stedet komme isen i en bøtte og nyde den som almindelig vaniljeis. Stil formen på frost et par timer indtil isene er helt frosne.
 4. Smelt chokoladen over et vandbad.
 5. Tag isene ud af fryseren, en af gangen, og hæld chokolade over dem ved først at give den ene side chokolade, så den anden side, og tilsidst lade det stivne helt (det går hurtigt, et par minutter). Du kan også fylde et glas med smeltet chokolade, så bliver oversiden helt blank.
 6. Jeg anbefaler at du venter 2-3 minutter med at spise isene når chokoladen er kommet på. Herved får chokoladen lov at stivne helt hvilket giver den et perfekt knas når du bider i den. Samtidig gør det også at isen indenunder chokoladen kan nå at tø lidt og blive mere blød. Isene kan holde sig lidt under en uge på frost (uden chokolade).
Noter
* bruger du stevia i pulverform så kom lidt i af gange indtil massen har en tilpas sødme, gerne lidt sødere end du normalt vil søde noget. Når den bliver iskold vil lidt af sødmen fortage sig, så man kan godt give den lidt ekstra.
** Sirup mængden afhænger af hvor sød du ønsker den. 40g giver samme sødme som almindelige is, mens 30g giver lidt mindre sødme.
*** Dette forhindrer dannelsen af iskrystaller i isen hvilke giver en markant lækre is.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/hjemmelavet-ispinde-med-chokoladeovertraek-vegansk-magnum-style/