Hyben muffins - veganske og lidt sundere
Forfatter: 
Køkken: vegansk, kage
Forberedelsestid tid: 
Tilberedningstid: 
Tid ialt: 
Antal: ca. 7 alm. muffins
 
Lækre svampede vegansk muffins med hybenstykker
Ingredienser
  • 180 g mel
  • 20 g havregryn (kan erstattes med hvedemel)
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 spsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 100-180 g ahornsirup*
  • 2.5 dl havremælk
  • 60 g. (svarer til ca. ½ dl. + 1,5 spsk) olivenolie el. smørbar
  • 100 g udkernede hyben
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel, havregryn, bagepulver og vaniljepulver i en stor skål. Tilsæt salt og de våde ingredienser og rør dejen godt sammen. Bruger du smørbar skal denne smeltes før den kommer i dejen.
  3. Skær hyben i grove stykker og kom dem i dejen. Rør godt rundt så stykkerne fordeles jævnt.
  4. Fordel dejen i 6-8 almindelige muffin forme, eller ca. 12 mini muffin forme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
Noter
* du kan variere mængden af ahornsirup efter eget ønske. For mellem søde muffins med et lavt sukkerindhold brug ca. 100 g. For ekstra søde muffins brug 180 g.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/?p=1297