Cashew mayo - cremet vegansk mayo (lav på olie)
Forfatter: 
Køkken: Dip
 
Lækker cremet vegansk mayo lavet med cashewnødder og klassiske mayonnaise ingredienser
Ingredienser
  • 100 g cashewsmør*
  • 3 tsk olivenolie (ca. 12g) (kan undlades, men den giver ekstra smag)
  • et lille fed hvidløg (ca. 2 g)
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk æblecider eddike
  • ¼ tsk + 1-2 knivspids salt
  • ½ tsk sennep (3g)
  • 2 spsk vand (kan erstattes med vand)
  • 2 spsk sojamælk, mandelmælk eller havremælk
  • Et par dråber ahornsirup eller anden sirup**
  • en lille knivspids Kala Namak (sort salt) (kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Bland cashewsmør, olivenolie, citronsaft, æblecider eddike, sennep, sojamælk og vand sammen i en skål med en ske eller stavblender. Pres hvidløget og kom det i skålen sammen med ¼ tsk + en lille knivspids salt, ahornsirup og Kala Namak og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser indtil du har en cremet mayonnaise. Smag til med salt og ahornsirup og tilsæt evt lidt ekstra vand hvis mayoen er for tyk.
  2. Cashew mayoen kan holde sig på køl i flere dage.
Noter
* cashewsmør kan købes i de fleste helsekost forretninger og flere supermarkeder. Se hvilke jeg anbefaler under overskriften: Vegansk mayo baseret på cashewnødder.
** undlad sirup hvis du bruger en sød plantemælk som havremælk.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/cashew-mayo-cremet-vegansk-mayo-lav-pa-olie/