Hjemmelavet mysli med hyben, æble og mørk chokolade
Forfatter: Ditte Christina
Opskriftstype: Morgenmad
Køkken: Morgenmad
En sund lækker mysli med hyben, æble og mørk chokolade. Opskriften giver ca. 250g mysli.
Ingredienser
1 æbler eller 20 g tørret æble
20 g hyben
30 g mørk chokolade, 70 %
100 g havregryn
20 g solsikkekerner
20 g hakkede hasselnødder
20 g chiafrø
Fremgangsmåde
Skær æblerne i tynde skiver med en kartoffelskræller eller kniv, og bag dem sammen med de udkernede hyben i ovnen ved 100 grader indtil de er semitørre. Bagetiden afhænger af tykkelsen af æbleskiverne og størrelsen på hyben. Nogle af stykkerne vil højst sandsynligt tørre hurtigere end andre, så du må du tage dem ud af ovnen af flere omgange. Hyben fra Hunderosen skal have ca. 30-60 minutter mens større hyben fra Rynket rose skal have mellem 1-2 timer. Kig til frugterne ca. hver 15-20 minut og tag dem ud når de er semitørre (konsistens ala soltørrede tomater eller rosiner).
Klip de tørrede frugter i mindre stykker og kom dem i en stor skål. Hak chokoladen groft og tilsæt den til skålen sammen med de øvrige ingredienser. Bland det hele godt. Den færdige mysli opbevares i en glaskrukke eller anden lukket beholder ved stuetemperatur.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/hjemmelavet-mysli-med-hyben-aeble-og-mork-chokolade/