En sød og sprød hjemmelavet granola sødet med dadler og tilsat lækre stykker af chokolade.
Ingredienser
90 g dadler
1 dl kogende vand
60 g mandler
100 g havregryn
100 g kokos mel*
60 g kokosolie
½ tsk vanilje pulver** eller kornene fra en vanilje stang
et lille drys salt
60 g mørk chokolade, 70%
Fremgangsmåde
Kom dadlerne i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad det trække i ca. 5 minutter.
Hak imens mandlerne groft og kom dem i en stor skål. Tilsæt havregryn, kokos og vanilje pulver, og bland det hele godt sammen. Smelt kokosolien i en gryde og bland den godt med de øvrige ingredienser.
Blend dadler og vand godt sammen med en håndblender eller almindelig blender indtil det bliver til en blød dadel puré.
Kom 100 gram af daddel puréen i skålen med de andre ingredienser og bland det godt sammen.
Spred massen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag granolaen i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 50 minutter indtil den er let sprød. Lad den herefter køle af.
Hak chokoladen groft og bland den med den afkølede granola.
Opbevar granolaen i en lukket beholder ved stuetemperatur. Kan holde sig flere måneder.
Noter
* Kokosmelet skal være almindelig kokosmel, som bl.a. bruges til drømmekage, ikke kokos fibermel. ** kan udskiftes med 1 tsk vaniljesukker
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/hjemmelavet-granola-med-chokolade-uden-raffineret-sukker/