Brændenældepesto
Forfatter: 
Køkken: Vegansk
Antal: 1 dl (100 g)
 
En særdeles lækker grøn pesto lavet med brændenælder, græskarkerner, hvidløg, og citron samt gærflager der tilfører en lækker “oste”-smag.
Ingredienser
  • 50 g græskarkerner
  • 60 g friske brændenælder
  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 tsk gærflager*
  • 4 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt + 4 knivspids
Fremgangsmåde
  1. Skyl brændenælderne godt i vand og kom dem i en skål. Tilsæt kogende vand og lad dem trække et par minutter (det fjerner deres evne til at brænde). Si vandet fra og hæld koldt vand over dem. Pres så bladende godt sammen med dine hænder, så du fjerner så meget vand som muligt.
  2. Blend græskarkernerne til et groft mel med en stavblender.
  3. Tilsæt brændenælderne samt de øvrige ingredienser og blend det hele godt sammen. Tilsæt evt mere olivenolie efter behov. Smag til med salt.
  4. Pestoen kan holde sig flere dage på køl.
Noter
* Gærflager kan købes i de fleste helsekoster. De tilfører en lækker "oste"-smag og bruges her som et plantebaseret alternativ til parmesan.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/braendenaeldepesto-opskrift-pa-laekker-gron-pesto/