Sprøde grønkålschips med cashew-ost
Forfatter: 
Opskriftstype: snack
Køkken: vegansk
Forberedelsestid tid: 
Tilberedningstid: 
Tid ialt: 
Antal: 120 g
 
Sprøde grønkålschips med cashew-ost. Opskriften giver ca. 120g grønkålschips.
Ingredienser
  • 100 g grønkål, fjernet fra stilken
  • cashew oste-dressing:
  • 50 g cashewnødder
  • 50 g solsikkekerner
  • 90 g rød peber eller snack peber
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 10 g gærflager
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Vask grønkålen, riv bladene i mindre stykker og kom dem i en stor skål.
  2. Blend cashewnødder og solsikkekerner med en stavblender eller almindelig blender indtil det bliver til et groft pulver.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser til dressingen og blend det godt sammen. Hvis du bruger nødder og frø der har stået i blød, kan du blende det hele sammen på en gang.
  4. Hvis din blender har problemer med at køre rundt, så prøv at vend ingredienserne i blenderen med en ske. Hvis dette ikke virker, kan du tilsætte lidt ekstra vand.
  5. Kom cashewdressingen i skålen med grønkålen og bland det godt sammen, så alle grønkålsstykkerne bliver vendt i dressingen. Jeg plejer at massere den ind i stykkerne med hænderne.
  6. Fordel grønkålsstykkerne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 100 grader i 60-70 minutter indtil de er sprøde. Hvis de ikke alle sammen er sprøde når tiden er gået, så sluk ovnen og lad dem få eftervarme i 20-30 minutter. Så skulle de gerne alle være sprøde når du igen åbner ovnen. Du kan også tørre dem i en dehydrator ved 40-50 C* i 9-12 timer, indtil de er sprøde.
  7. Opbevar dem i en lufttæt beholder, gerne af glas. Skulle chipsene miste deres blødhed efter lidt tid, så giv dem en tur i ovnen, så bliver de sprøde igen :)
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/cheesy-gronkalschips-opskrift-pa-sprode-kalchips/