2 personer. Gammeldags æblekage i en sund udgave med sprød granola chrunch, rå æblegrød og kokosflødeskum.
Ingredienser
Granola crunch:
100 g havregryn
100 g kokosmel
60 g mandler (kan erstattes med solsikkekerner)
25 g ahornsirup
60 g kokosolie
En knivspids salt
Æblegrød:
350 g æbler
10 g ahornsirup
½ tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
Granola crunch: Smelt kokosolien i en gryde og bland den med ahornsirup.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt olie-sirup blandingen. Rør det hele godt sammen. Fordel granolaen på en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 100 grader i 40-50 minutter. Lad den køle af. Når den bliver kold bliver den mere sprød.
Rå æblegrød: Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Blend dem til grød i en blender eller med en stavblender. Tilsæt vanilje og ahornsirup og blend igen.
Anret æblegrøden i en skål eller glas og top med granola crunch og flødeskum.
Du kan servere æblekagen som vist på billedet, med 6 lag, eller nøjes med 3 lag hvor du starter med en bund af æblegrød, derpå granola og tilsidst topper med vegansk flødeskum.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/sund-aeblekage-med-granola-crunch/