Sund æblekage med granola crunch
Forfatter: 
Opskriftstype: Til den søde tand
Køkken: vegansk
Forberedelsestid tid: 
Tilberedningstid: 
Tid ialt: 
 
2 personer. Gammeldags æblekage i en sund udgave med sprød granola chrunch, rå æblegrød og kokosflødeskum.
Ingredienser
  • Granola crunch:
  • 100 g havregryn
  • 100 g kokosmel
  • 60 g mandler (kan erstattes med solsikkekerner)
  • 25 g ahornsirup
  • 60 g kokosolie
  • En knivspids salt
  • Æblegrød:
  • 350 g æbler
  • 10 g ahornsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
  1. Granola crunch: Smelt kokosolien i en gryde og bland den med ahornsirup.
  2. Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt olie-sirup blandingen. Rør det hele godt sammen. Fordel granolaen på en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 100 grader i 40-50 minutter. Lad den køle af. Når den bliver kold bliver den mere sprød.
  3. Rå æblegrød: Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Blend dem til grød i en blender eller med en stavblender. Tilsæt vanilje og ahornsirup og blend igen.
  4. Anret æblegrøden i en skål eller glas og top med granola crunch og flødeskum.
  5. Du kan servere æblekagen som vist på billedet, med 6 lag, eller nøjes med 3 lag hvor du starter med en bund af æblegrød, derpå granola og tilsidst topper med vegansk flødeskum.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/sund-aeblekage-med-granola-crunch/