Vegansk chokolademousse (perfekt til nyt nytårsaften)
Forfatter: 
Opskriftstype: Dessert
Køkken: Vegansk
 
Intens, fyldig og blød vegansk chokolademousse. Giver 4 portioner.
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml), gerne den økologiske fra Anglemark (se note*)
  • 160 g mørk chokolade, 50% eller 70%
  • 20-25 g kakao pulver**
  • 2-6 spsk ahornsirup***
  • lidt salt
  • ½ tsk vanilje pulver
Fremgangsmåde
  1. Kom kokosmælken i en gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden. Varm det op ved svag varme indtil chokoladen begynder at smelte. Det er her vigtigt at det ikke bliver for varmt, chokoladen kan nemt brænde på. Sluk evt for blusset når chokoladen er begyndt at smelte. Når al chokoladen er smeltet slukkes for blusset (hvis det ikke allerede er gjort).
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt med et piskeris. Smag til og tilsæt evt. mere sirup hvis du ønsker moussen sødere. Hæld herefter chokolademoussen i 4 glas og stil dem på køl i 4-5 timer eller natten over.
  3. Top med kokosflødeskum og hakket chokolade. Chokolademoussen kan holde sig flere dage på køl.
Noter
* Der kan være stor forskel på tykkelsen af kokosmælk da nogle producenter tilsætter fortykningsmiddel og andre undlader dette. Jeg har selv haft stor succes med at lave chokolademoussen med økologisk kokosmælk fra Änglemark, der indeholder fortykningsmiddel. Bruger du en kokosmælk uden fortykningsmiddel vil det evt. give en tyndere chokolademousse. Vil du være sikker på at få et godt resultat så brug den fra Änglemark eller en anden variant hvor der er tilsat fortykningsmiddel. Änglemark kokosmælk kan købes i COOP butikker (brugsen, kvickly og fakta).

** Bruger du en 70% chokolade: 20 g. Bruger du en 50% chokolade: 25 g.

***Mængden af ahornsirup afhænger af hvor mørk en chokolade du bruger. Er det en chokolade på ca. 50% kan du nøjes med 2 spsk ahornsirup, mens en 70% chokolade, kræver 6 spsk ahornsirup (en 70% chokolade indeholder mindre sukker end en 50% chokolade).
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/vegansk-chokolademousse-perfekt-til-nytarsaften/