Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)
Forfatter: 
Forberedelsestid tid: 
Tilberedningstid: 
Tid ialt: 
Antal: 12 små eller 4 mellemstore pandekager
 
Opskriften giver ca. 12 små eller 4 mellemstore pandekager, nok til 2 personer.
Ingredienser
  • 125 ml vand
  • 20 g havregyn
  • 110 g banan
  • 60 g boghvedemel
  • 30 g hvedemel (kan skiftes ud med boghvedemel)
  • 10 g ahornsirup
  • 2 tsk citronsaft
  • 6 g moringa pulver (3 tsk)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk vanilje pulver
  • en knivspids salt
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Blend havregryn med vand indtil det bliver en hvid mælk. Tilsæt banan, ahornsirup, moringa, citronsaft, og salt og blend det godt sammen.
  2. Bland mel, bagepulver, natron og vanilje sammen i en skål. Kom blandingen i blenderen med de våde ingredienser og blend det godt sammen indtil du har en tyk dej. Dejen skal være noget tykkere end dejen til almindelige tynde pandekager.
  3. Hæld dejen i en skål og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  4. Varm en pande op til middel varme og smelt et par skefulde kokosolie.
  5. Steg pandekagerne et par minutter indtil der kommer små bobler på overfladen. Vend dem herefter og steg dem et par minutter mere på den anden side. Jeg plejer at lave små pandekager ved at bruge 1 spsk dej per pandekage, men du kan også lave dem større. Kom evt. lidt ekstra kokosolie på panden når du vender dem så de ikke brænder fast.
  6. Nyd pandekagerne med lidt sirup, frisk frugt og evt. hakkede nødder. De smager skønt med banan og hakkede hasselnødder.
Ernærings info
Servirings størrelse: 100 g Kalorier: 355 Fedt: 14 Kulhydrater: 50 Sukker: 10 Kostfibre: 7 Protein: 8
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/tykke-veganske-pandekager-med-moringa-glutenfri-version/