Opskrift på hjemmelavet kokosmælk
Forfatter: 
 
Lækker frisk kokosmælk til at drikke eller til at bruge i maden.
Ingredienser
  • 150 g kokos fra en brun kokosnød ELLER 50 g kokosmel
  • ½ L vand
Fremgangsmåde
  1. Varm vandet op i en gryde indtil det er håndvarmt*.
  2. Kom vandet i en blender og tilsæt enten kødet fra en kokosnød eller tørret kokosmel.
  3. Blend det godt. Jeg plejer at blende i ca. 45 sek a tre omgange.
  4. Kom herefter væsken gennem en nøddepose eller fin si. En nøddepose giver det bedste resultat, da det fjerner alt kokospulpen, men en fin si kan også gøre et godt arbejde.
  5. Kom kokosmælken i en glasflaske og opbevar den på køl.
  6. Holdbarhed: ca. 3-5 dage.
Noter
* Når vandet er varmt, har fedtet i kokosnødden nemmere ved at blande sig med det. Hvis vandet er koldt, vil fedtet klumpe sammen i nøddeposen eller sien når du skal adskille pulpen fra kokosmælken.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/opskrift-pa-hjemmelavet-kokosmaelk-til-at-drikke/