Hjemmelavet sund nutella
Forfatter: 
Opskriftstype: smørrepålæg
Køkken: Vegansk, sødt
 
En sund, lækker og blød nutella, lavet på hassel- og cashewnødder. Jeg plejer at opbevarer den ved stuetemperatur, hermed undgår den at stivne som den vil gøre hvis den kommer på køl. Holdbarheden er ca. 1-2 uger. En portion giver ca. 225 g nutella.
Ingredienser
  • 120 g cashewnødder
  • 60 g hasselnødder
  • 12 g kakao pulver
  • 80 g mørk chokolade, 70 % (mængden er rettet d. 14/3-20)
  • 40 g kokosolie
  • 20-30 g ahornsirup eller andet sødemiddel.
  • en knivspids salt
  • ½ tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
  1. Rist hasselnødderne på en pande eller i ovnen til de er let gyldne.
  2. Lad dem køle lidt af og kom dem herefter i en kraftig foodprocessor eller blender sammen med cashewnødderne, og blend dem til nøddesmør. Først bliver de til et fint mel, og derefter vil du flere gange skulle skrabe nøddemelet ned af siderne på maskinen. Bliv ved med at blende indtil nødderne bliver til en cremet blød masse (hold dog gerne et par pauser undervejs for at maskinen ikke bliver for varm).
  3. Kom nøddesmøret i en skål.
  4. Smelt kokosolien i en gryde og tilsæt den til nøddesmørret sammen med de øvrige ingredienser på nær chokoladen.
  5. Smelt chokoladen over et vandbad og bland den i nuellaen.
  6. Smag til og tilsæt evt. mere ahornsirup hvis du ønsker den sødere.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/sund-hjemmelavet-nutella/