HybenGløgg
Forfatter: 
Opskriftstype: Varme drikke
 
En skøn orange gløgg med smag af hyben og jul. Giver 3-4 glas.
Ingredienser
  • 6 dl æblejuice
  • 2 dl vand
  • 2 tsk hele nelliker
  • 8 hele allehånde
  • 8 hele kardemomme
  • 1 lille stykke ingefær, presset eller skåret i tynde skiver (kan undlades)
  • revet skal fra ½ appelsin
  • 20 g ahornsirup eller rørsukker
  • 200 ml hybensaft*
  • 4 dl hvidvin
Fremgangsmåde
  1. Kom æblejuice, vand, krydderier, ingefær, appelsinskal og ahornsirup/sukker i en gryde. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
  2. Tilsæt hybensaft og hvidvin og lad gløggen simre 5-10 min. Smag til med sirup/sukker.
  3. Server med rosiner og hakkede mandler.
Noter
* fx. den økologiske fra Søbogaard
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/hybenglogg-orange-glogg-med-hvidvin-hyben-appelsinskal-og-nelliker/