Nem og sund vegansk ærtespread du kan bruge som vegansk pålæg på brød. Opskriften giver ca. 300 g spread, nok til 2-4 personer.
Ingredienser
170 g frosne ærter
kogende vand
80 g solsikkekerner
½ dl vand + 2 spsk
1 spsk gærflager*
2,5 tsk tamari eller sojasauce
2 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Blend solsikkekerner og vand til en tyk masse med en stavblender.
Kom de frosne ærter i en skål og hæld kogende vand over dem et par gange indtil de er tøet op. Hæld vandet fra ærterne og tilsæt dem og de øvrige ingredienser til solsikkepastaen og blend det hele godt sammen indtil du har en cremet blød spread. Tisæt evt. mere vand hvis spreaden er for tyk. Smag til med salt og peber.
Nyd spreaden på rugbrød eller almindelig brød.
Bonne appetit!
Noter
* gærflager er inaktiv gær der giver en mild smag af ost. De bruges som smagsgiver i mange veganske opskrifter, og kan købes i de fleste helsekost forretninger.