Gul Latte - med gurkemeje og ingefær
Forfatter: 
Opskriftstype: Drikke
Køkken: vegansk
Forberedelsestid tid: 
Tilberedningstid: 
Tid ialt: 
Antal: 2
 
En lækker smuk latte lavet på havremælk og gurkemeje. Opskriften giver ca. 2 glas.
Ingredienser
  • 5 dl havremælk
  • 2 tsk gurkemeje pulver (ca. 6 g) eller 7 g frisk gurkemejerod
  • 4 g frisk ingefær
  • Sort peber, stødt
  • Evt. ahornsirup eller andet til at søde med
Fremgangsmåde
  1. Kom havremælken i en gryde og tilsæt gurkemeje pulveret. Bruger du frisk gurkemeje presser du denne gennem en hvidløgspresser og tilsætter den.
  2. Varm mælken op og pisk med et piskeris så gurkemejen blandes med mælken.
  3. Pres ingefæren gennem en hvidløgspresser og tilsæt den og et drys sort peber til mælken.
  4. Når mælken er tilpas varm pisker du ekstra godt - så dannes der et pænt lag skum*. Smag til og tilsæt evt lidt ahornsirup eller andet sødemiddel hvis du ønsker latten sødere.
  5. Hæld op i 2 glas/kopper og nyd smagen og farven af gul sund latte.
Noter
* bruger du en anden plantemælk end havremælk er det ikke sikkert den skummer. Sojamælk og kokosmælk plejer at give et pænt lag skum ligesom havremælk, mens rismælk derimod ikke danner skum.
Recipe by Hybenliv at http://hybenliv.dk/gul-latte-med-gurkemeje-og-ingefaer/