Hybensæsonen er i fuld gang og landet over kan vi plukke løs af Danmarks nok sundeste frugter. Hybens høje indhold af næringsstoffer gør den til en superfood i særklasse, en superfood der tilmed er helt igennem bæredygtig – og ganske gratis.
Hyben kan dog mere end blot levere gratis vitaminer. Frugten kan samtidig nydes på utallige måder i både det salte og søde køkken.
Vil du lære hvordan hyben kan styrke din sundhed og velvære, samt opdage nye lækre måder du kan bruge frugten? Så holder jeg denne sensommer foredraget Hyben på Menuen, samt en enkelt workshop med samme navn (læse mere nedenfor).
Foredrag (og workshop): Hyben på Menuen
I foredraget Hyben på Menuen stiller jeg skarpt på hybens mange gavnlige egenskaber, dens rolle som mad og medicin gennem historien, og præsenterer noget af den nyeste viden om frugtens medicinske egenskaber.
Kan hyben forebygge forkølelse og lindre smerter ved slidgigt? Hvad brugte indianerne hyben til? Og kan man egentlig spise alle slags hyben? Disse spørgsmål og mange flere får du svar i løbet af foredraget.
Du bliver samtidig klogere på flere af de stoffer som hyben er særlig rig på, herunder C-vitamin, antioxidanter og flavonoider, vores reelle behov, og deres betydning for vores sundhed og velvære.
Rent praktisk lærer du også hvordan du kan bruge hybens delikate smag på helt nye måder, ligesom du får tips og tricks til plukning og udkerning der vil spare dig masser af tid i køkkenet.
I workshoppen Hyben på Menuen får du mulighed for selv at arbejde med hyben og eksperimentere med frugten på nye spændende måder. Workshoppens fokus er hybens unikke smagspalet og hvordan du rent praktisk kan bruge frugten i et utal af søde og salte retter. Du vil opleve helt nye måder at nyde de sunde frugter (som du helt sikkert ikke har prøvet før), og få tips og tricks til plukning og udkerning der gør det meget lettere at bruge hyben i din madlavning.
Nedenfor kan se du hvilke byer jeg kommer forbi, datoer, tid og link til billetter.
Jeg håber vi ses!
Skræddersyet arrangement: kunne du, dit firma el. organisation tænke sig et skræddersyet foredrag/workshop til et særligt event/begivenhed (eg en fødselsdag, personale dag etc) så skriv til mig på: dittechristina@gmail.com.
Jeg kan her medbringe smagsprøver der passer til dit arrangement. Fx har jeg afholdt foredrag til en privat fødselsdag med tilhørende hyben velkomstdrink. Standard prisen for et foredrag er 1500 kr (ex moms) + transport udgifter.
Datoer for foredrag og workshop 2024.
Siden vil løbende blive opdatere med info så snart alle detaljer er på plads. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din indebakke så snart det sker, samt få besked hvis nye foredrag dukker op (se tilmelding i højre sidebar).
– 16/5: FOF Odense, kl. 19-21. Foredrag. Find billetter her.
– 29/8: FOF Sønderborg, kl. 19-21. Foredrag. Find biletter her.
Deltagere fra mine foredrag fortæller:
Dejligt foredrag fuld af glæde og velvilje og sprudlende energi! En god balance mellem faglig indsigt og gode inspirerende tips og tricks. Du er et dejligt imødekommende menneske plantet på jorden. Tak for i aften! – Monica.
Jeg har bl.a. holdt foredrag i Cafe Kosmos (Odense), Spiren Helsekost (Odense), Kogebogeriet (KBH), Det Blå Hus (Faaborg), Bæredygtigheds festival (Svendborg) og festivalen Det Fælles Bedste (Vejle), FOF Ålborg.