Vil du lære at lave velsmagende plantebaseret mad som du, din familie og gæster vil elske? Så kom med på et af mine veganske madlavningskurser hos FOF i Kerteminde, Nyborg el. Odense.
Her går vi på opdagelse i det plantebaserede køkken og dens mange smage, og laver lækre retter til både hverdag og fest.
Madlavningskurserne er for dig, der gerne vil spise mere plantebaseret eller leve helt vegansk og det uden at gå på kompromis med din sundhed. De er også til dig der har fået en veganer eller plantespiser i din familie eller vennekreds.
Kurserne har fokus på traditionelle hverdagsretter som fx. lasagne- og pasta bolognese, nachos, diverse saucer (fx bearneise og whisky sauce), fiskefilet og frikkadeller, samt helt nye måder at bruge grøntsager og frugter på (fx pulled banana og stegt fennikel).
På nogle kurser vil du også lære at lave forskellige veganske desserter, fx. chokolademousse, kager, tiramisu og “flødeis”.
Undervisning i vegansk madlavning 2024
# Vegansk madlavningskursus i Nyborg
Titel: Hjælp jeg får en veganer på besøg.
Kursus beskrivelse: Lær at lave lækker plantebaseret mad, som dine veganske familiemedlemmer og gæster vil elske. Kurset giver en introduktion til det veganske køkken og dens basis ingredienser, og viser dig hvordan du let kan erstatte kød, mælkeprodukter og æg med plantebaserede alternativer.
Du lærer at lave kendte klassiske kolde og varme retter og enkelte desserter og præsenteres for nye måder at bruge grøntsager på. Oplev fx hvordan bananskræl kan forvandles til en umamirig vegansk “pulled porK”.
Kurset er både for dig, der har fået en veganer i familien eller i venneflokken, eller som selv gerne vil spise mere plantebaseret.
Datoer: lørdag d. 8/3 & 16/3 kl. 10-14. Pris: 550 kr.
Læs mere hos FOF Østfyn her.
# Vegansk madlavningskursus i Odense
Titel: Planter på menuen – til hverdag og fest.
Kursus beskrivelse: Lær at lave lækker plantebaseret aftensmad, du kan servere til både hverdag og fest. Kurset giver en introduktion til det plantebaserede køkken og dets basis ingredienser og viser dig, hvordan du let kan erstatte kød og mælkeprodukter med sunde plantebaserede alternativer.
Du lærer at lave plantebaserede udgaver af kendte klassiske kolde og varme retter som fx lasagne bolognese, frikadeller, fiskefilet og saucer (fx bearnaise sauce) og præsenteres samtidig for nye måder at bruge grøntsager (og frugter) på. Opdag fx hvordan bananskræl kan forvandles til en lækker vegansk pulled pork.
Kurset er både for dig, der gerne vil spise mere plantebaseret, eller som har fået en veganer i familien eller i venneflokken, som du gerne vil kunne forkæle med lækre nærende plantebaserede retter.
Datoer: Tre torsdage, ulige uger, start d. 14/3 kl. 16.30-20.30. Pris: 795 kr.
Læs mere hos FOF odense her.
# Vegansk madlavningskursus i Kerteminde
Titel: Plantebaseret madlavning til hverdag og fest. 5 gange.
Kursus beskrivelse: Gå på opdagelse i det plantebaserede køkken og dens mange smage, og lær at lave velsmagende vegansk mad til både hverdag, højtider og fest. Vi vil lave kolde og varme retter, som du kan servere til frokost og aftensmåltidet, herunder klassiske retter til påskefrokosten, samt enkelte salater og desserter.
Du introduceres for sunde plantebaserede alternativer til kød og mælkeprodukter, veganske basisingredienser samt nye måder at bruge grøntsager.
Kurset er for dig, der gerne vil spise mere plantebaseret eller leve helt vegansk, og det uden at gå på kompromis med din sundhed.
I løbet af de fem kursusdage lærer du bl.a.:
– at lave veganske sild, deller og andet pålæg
– at lave ost af nødder og grøntsager
– at lave plantebaserede udgaver af klassiske og nye retter
(fx. bøf med bearnaise sauce, burger, nachos og quinoa bowl, samt “flødeis” og diverse kager)
– forskellige måder at udnytte grøntsagers rige smagsnuancer
Datoer: 5 torsdage, kl. 16.30-20.40. Start d. 8/2-24. Pris: er 1280 kr.
Lukket for tilmelding (igangsat).
Det siger tidligere kursister:
“Det har været en stor fornøjelse at deltage på
kurset…Du har formået at inspirere mig rigtig meget. Jeg har lært nye produkter at kende og vi glæder os til at integrere dem i vores kost fremover“. – Susanne“Jeg synes det var meget lærerigt og inspirerende. Undervisningen har været på et højt niveau. Du har været topforberedt og dit engagement har været meget inspirerende“. – Mariann
Vil du med på et af mine fremtidige hold i vegansk madlavning? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev i fanen til højre, så får du direkte besked i indebakken når nye veganske madlavningskurser starter op <3