Hybenliv er en blog med fokus på plantebaseret kost og sund livsstil.
Her deler jeg veganske opskrifter designet til at tilfredsstille dine smagsløg og styrke din sundhed. Køkkenet er min legeplads og laboratorium hvor min passion for sundhed smelter sammen med min kærlighed til velsmagende mad og manifesterer sig i nye spændene retter.
For mig er det vigtigt at den mad jeg spiser både smager godt og er rig på næring. Hermed kan jeg bibeholde en sund krop og et godt helbred alt imens jeg har fornøjelsen af at spise mad der får mine smagsløg til at synge af fryd.
En af de ting jeg holder særligt meget af, er at lave sundere og veganske udgaver af søde fristelser. Med sundere mener jeg med et reduceret indhold af sukker og gerne når muligt, uden hvidt raffinere sukker, hvilket min krop ikke tolerer særlig godt.
Ud over opskrifter kan du på bloggen finde guides til plantebaseret ernæring, herunder hvordan hvordan du får nok af specifikke næringsstoffer på en plantebaseret kost.
Derfor navnet Hybenliv
For en del år siden opdagede jeg hyben og deres rige indhold af næringsstoffer, herunder vitamin C. Frugtens næringsprofil var så vild at jeg næsten tabte kæben – hvordan kunne en frugt der var helt gratis og som der var så mange af, være så sund?
Erkendelsen af at antallet af hyben-entusiaster som mig selv var relativt begrænset, fik mig på en mission med det mål at udbrede kendskabet – og brugen af hyben i Danmark, så alle der ønskede det, kunne få gavn af dens mange sundhedsfremmende egenskaber.
I 2019 udgav jeg gennem forlaget Muusmann, min første kogebog: Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring, som indeholder viden om hybens rige næringsindhold, historie og gavnlige virkning, samt 37 nye spændende plantebaserede hyben opskrifter (læs mere om bogen her)
Mit møde med hyben inspirerede mig også til navnet hybenliv, som i min verden repræsenterer et sundt liv med masser af energi og kærlighed.
Om mig
Mit navn er Ditte Christina, og en af mine store passioner er, som du nok allerede har opdaget – ernæring og sundhed.
Siden mine teenager år har jeg været dybt fascineret af hvordan den mad vi spiser påvirker vores sundhed og velvære. Jeg har nok været omkring 12-13 år da jeg læste den første bog om sundhed og mad, hvilket blev starten på en lang rejse ind i kostens forunderlige verden, med makro- og mikro næringsstoffer, antioxidanter, polyfenoler og hvad der ellers hører til.
Drivkraften bag min passion har hele vejen været spørgsmålet om hvilken kost vi skal spise for at have det optimalt. Hvilke fødevarer skal vi ligge på tallerkenen hver dag for at have en skarp velfungerende hjerne, et godt humør, masser af energi og et godt helbred, både nu og på længere sigt?
Som jeg ser det er en sund kost fundamentet for at vi har energi og styrke til at udleve vores vildeste drømme, samt overskud til at gøre en forskel for andre og vores kære jord.
Mit håb og ønske er at denne blog kan være med til at guide dig på vejen til en sund plantebaseret livstil.
Tak fordi du læser med <3