Share the post "Hjemmelavet Granola med Peanut butter – sprød gyldent drys til din morgenmad"
En sund hjemmelavet granola du kan drysse over din yoghurt, nyde med plantemælk eller småspise af når lækkersulten melder sig. Den har en dejlig smag af peanut butter og en lækker sprød konsistens.
Mens mange granolaer ofte indeholder en pæn mængde sukker, har denne peanut butter granola et lavt sukkerindhold på kun 9 gram pr. 100 gram, hvilket svarer til det du finder i 100 gram almindelig musli, eller i en medium banan. Samtidig er den rig på protein og kostfibre, der begge er med til at holde vores blodsukker stabilt samt holde os mætte i længere tid. Du kan se det specifikke næringsindhold under opskriften.
Granola – luksus udgaven af almindelig mysli
Granola er en sprød udgave af den traditionelle mysli, hvor havregryn, nødder og kerner er ristet i ovnen eller på panden sammen med lidt olie og sirup. Sidstnævnte tilfører den karakteristiske sprødhed som granola er kendt for. Du bruger hjemmelavet granola på samme måde som mysli; med plante mælk eller yoghurt, eller som en sund snack når du er lækker sulten.
Opskrift på hjemmelavet granola med peanut butter
Note til opskriften. Jeg har afprøvet denne hjemmelavede granola med almindelige finvalsede samt grovvalsede havregyn, og de grove giver det bedste resultat ift. struktur og smag.
- 120 g grovvalsede havregryn
- 80 g kokosmel
- 50 g mandler
- 20 g kokosolie
- 60 g peanutbutter
- 20 g ahornsirup
- 1 tsk vanilje
- Tænd ovnen på 150 grader
- Hak mandlerne groft. Kom havregryn, kokosmel, hakkede mandler og vanilje i en stor skål og bland dem sammen.
- Smelt kokosolien, og rør den sammen med peanutbutter og ahornsirup i en anden skål.
- Kom peanutbutter blandingen i skålen med de tørre ingredienser, og bland det hele godt sammen. Jeg plejer at blande det med en ske og så tilsidst ælte det let med mine hænder.
- Spred granolaen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 150 grader i ca. 25-35 minutter til den er let gylden (note: bagetiden er opdateret d. 26. november 2018). Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Hvis du ikke kan vente med at smage på den til den er helt kold, så bare husk på at den bliver endnu mere sprød når den er helt afkølet.
- Opbevar den i en glaskrukke ved stuetemperatur.
Recent Comments