Hybenliv

Inspiration til en sund plantebaseret kost og livsstil

  • Opskrifter
  • Hyben kogebog
  • Kostvejledning
  • Foredrag/Events
  • Om

Hjemmelavet Granola med Peanut butter – sprød gyldent drys til din morgenmad

October 28, 2018 by hybenliv Leave a Comment

Share the post "Hjemmelavet Granola med Peanut butter – sprød gyldent drys til din morgenmad"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

hjemmelavet sund granola

En sund hjemmelavet granola du kan drysse over din yoghurt, nyde med plantemælk eller småspise af når lækkersulten melder sig. Den har en dejlig smag af peanut butter og en lækker sprød konsistens.

Mens mange granolaer ofte indeholder en pæn mængde sukker, har denne peanut butter granola et lavt sukkerindhold på kun 9 gram pr. 100 gram, hvilket svarer til det du finder i 100 gram almindelig musli, eller i en medium banan. Samtidig er den rig på protein og kostfibre, der begge er med til at holde vores blodsukker stabilt samt holde os mætte i længere tid. Du kan se det specifikke næringsindhold under opskriften.

 

Granola – luksus udgaven af almindelig mysli

Granola er en sprød udgave af den traditionelle mysli, hvor havregryn, nødder og kerner er ristet i ovnen eller på panden sammen med lidt olie og sirup. Sidstnævnte tilfører den karakteristiske sprødhed som granola er kendt for. Du bruger hjemmelavet granola på samme måde som mysli; med plante mælk eller yoghurt, eller som en sund snack når du er lækker sulten.

 

Opskrift på hjemmelavet granola med peanut butter

Note til opskriften. Jeg har afprøvet denne hjemmelavede granola med almindelige finvalsede samt grovvalsede havregyn, og de grove giver det bedste resultat ift. struktur og smag.

 

Hjemmelavet Granola med Peanutbutter - sprød gyldent drys til din morgenmad
 
Print
Forberedelsestid tid
20 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Tid ialt
45 minutter
 
En lækker og sund hjemmelavet granola med en dejlig smag af penaut butter.
Forfatter: Ditte Christina
Opskriftstype: Morgenmad
Ingredienser
  • 120 g grovvalsede havregryn
  • 80 g kokosmel
  • 50 g mandler
  • 20 g kokosolie
  • 60 g peanutbutter
  • 20 g ahornsirup
  • 1 tsk vanilje
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader
  2. Hak mandlerne groft. Kom havregryn, kokosmel, hakkede mandler og vanilje i en stor skål og bland dem sammen.
  3. Smelt kokosolien, og rør den sammen med peanutbutter og ahornsirup i en anden skål.
  4. Kom peanutbutter blandingen i skålen med de tørre ingredienser, og bland det hele godt sammen. Jeg plejer at blande det med en ske og så tilsidst ælte det let med mine hænder.
  5. Spred granolaen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 150 grader i ca. 25-35 minutter til den er let gylden (note: bagetiden er opdateret d. 26. november 2018). Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Hvis du ikke kan vente med at smage på den til den er helt kold, så bare husk på at den bliver endnu mere sprød når den er helt afkølet.
  6. Opbevar den i en glaskrukke ved stuetemperatur.
Ernærings info
Servirings størrelse: 100 g Kalorier: 547 Fedt: 38 Kulhydrater: 41 Sukker: 9,4 Kostfibre: 11 Protein: 16
3.5.3251

 

Hvis du kan lide denne opskrift, så del den gerne ved at trykke på en af knapperne nedenfor, så kan andre også få glæde af den 🙂

Share the post "Hjemmelavet Granola med Peanut butter – sprød gyldent drys til din morgenmad"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

Related

Filed Under: Morgen, Uncategorized Tagged With: granola, hjemmelavet granola, sund granola

« Juice opskrift – Gulerodsjuice med ingefær og gurkemeje
Sund æblekage med granola crunch »

Recent Comments

  • Ditte Christina om ny hyben-bog: "Jeg bruger hyben på mange måder i madlavningen" - Veganerforlivet.dk on Kogebog med Hyben fyldt med lækre hyben opskrifter (vegansk + mere)

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

Velkommen til hybenliv – mit grønne veganske madunivers! Her deler jeg plantebaserede opskrifter i sunde velsmagende udgaver samt indlæg og guides med fokus på en plantebaseret, økologisk kost og livsstil, vild mad og hyben.

God fornøjelse <3

Hyben kogebog - vegansk kogebog

HYBEN KOGEBOG

Nyd smagen af vitaminbomben hyben til morgen, middag, aften og når den søde tand kalder på desserter. I denne kogebog finder du lækre plantebaserede hyben opskrifter til alle dagens måltider samt ny viden om frugtens exceptionelt høje indhold af sundhedsfremmende stoffer. Alle opskrifter er veganske, uden hvidt sukker og de fleste glutenfrie. Læs mere her.

Få en gratis opskrift fra min nye bog!

Kunne du tænke dig en gratis opskrift fra min nye hybenbog? Så skriv din mailadresse i feltet nedenfor og du vil få adgang til opskriften på lækker hyben-is, samt fremtidige nyheder om hyben og andre tips til et sundt liv.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Categories

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress