En lækker og sund variant af den klassiske gammeldags æblekage, lavet med rå æblegrød, hjemmelavet granola crunch og kokosflødeskum. Æblerne tilfører godt med sødme til kagen, så dens indhold af ekstra sukker (i form af ahornsirup) er meget lav.
Den rå æblegrød er nem og hurtig at lave og så har den en skøn frisk smag af æbler. Da den ikke er opvarmet indeholder den også flere næringsstoffer end den kogte version. Du kan dog sagtens lave æblekagen med opkogt æblegrød hvis du foretrækker det.
Opskriften på granola crunch giver dig ekstra crunch som du kan gemme til flere hjemmelavede æblekager eller til at drysse over din morgenmad.
Hjemmelavet kokosflødeskum
Kokosflødeskum kan du enten lave ved at komme kokosmælk fra en dåse i en sifon, ligesom man ville gøre det med fløde. Dette giver en lækker luftig skum a la flødeskum.
En anden måde at lave den på, er ved at komme en dåse kokosmælk uden fortykningsmiddel på køl indtil mælken stivner og deler sig i en vandig og fast masse. Herefter piskes den faste del af mælken til kokosflødeskum (se Plantepusherne guide her).
Du kan også bruge vegansk el. almindelig cremfraiche som topping hvilket giver et dejligt syrligt modspil til den søde æblegrød og crunch. Plantepusherne har en opskrift på hjemmelavet cremfraiche (se den her).
Sundhedstip: Æbler indeholder et væld af forskellige antioxidanter og størstedelen af dem sidder i skrællen, så blend dem med skrællen på (1). Jeg brugte til billedet ovenfor røde æbler med skræl, hvilket gav en flot rødlig æblegrød.
Jeg håber du kaster dig ud i at lave denne sunde æblekage. Hvis du gør vil jeg elske at høre om din oplevelse i en kommentar nederst på siden, eller se et billede af din kreation på insta med hashtag: #hybenliv eller @hybenliv.
Velbekomme!
Opskrift på sund æblekage med granola crunch
- Granola crunch:
- 100 g havregryn
- 100 g kokosmel
- 60 g mandler (kan erstattes med solsikkekerner)
- 25 g ahornsirup
- 60 g kokosolie
- En knivspids salt
- Æblegrød:
- 350 g æbler
- 10 g ahornsirup
- ½ tsk vaniljepulver
- Granola crunch: Smelt kokosolien i en gryde og bland den med ahornsirup.
- Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt olie-sirup blandingen. Rør det hele godt sammen. Fordel granolaen på en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 100 grader i 40-50 minutter. Lad den køle af. Når den bliver kold bliver den mere sprød.
- Rå æblegrød: Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Blend dem til grød i en blender eller med en stavblender. Tilsæt vanilje og ahornsirup og blend igen.
- Anret æblegrøden i en skål eller glas og top med granola crunch og flødeskum.
- Du kan servere æblekagen som vist på billedet, med 6 lag, eller nøjes med 3 lag hvor du starter med en bund af æblegrød, derpå granola og tilsidst topper med vegansk flødeskum.
Næringsinformation for æblegrød og granola crunch
– pr. 100g.
Æblegrød:
Energi kcal: 48 – Protein: 0,29g – Kulhydrater: 10g – Kostfibre: 2g – Sukker: 11g – Fedt: 0,29g
Granola Crunch:
Energi kcal: 573 – Protein: 9g – Kulhydrater: 26g – Kostfibre: 9g – Sukker: 7g – Fedt: 47g
Obs: ift. granola crunchen er næringsindholdet udregnet ift. vægten før bagning. Da vægten vil svinde lidt ind under bagning, vil næringsindholdet efter bagningen være lidt højere. Jeg satser på snart at udregne det præcise indhold efter bagning.
Recent Comments