En vegansk og yderst lækker chokolademousse med en forførende intens kakao smag og silkeblød konsistens. Toppet med lidt frisk kokosflødeskum og hakket chokolade er den perfekt som dessert når du vil gøre lidt ekstra ud af menuen.
Jeg har flere gange lavet chokolademoussen dagen før den skulle serveres og så toppet den med kokosflødeskum lige før servering da moussen gerne skal have god tid til at blive helt kold og stivne (ca. 4-5 timer).
Kokosflødeskum kan laves på flere måder. Jeg laver det ved at komme kokosmælken fra en dåse i min sifon, ligesom man kan gøre det med fløde. Resultatet bliver en lækker luftig skum a la flødeskum. Har du ikke en sifon kan du ligge en dåse kokosmælk (der ikke indeholder fortykningsmiddel) i køleskabet. Når mælken stivner deler den sig i en vandig og fast masse og den faste masse kan du piske til kokosflødeskum. Jeg har endnu ikke afprøvet dette da jeg i stedet bruger min sifon, men på Plantepusherne.dk kan du finde en god guide til hvordan du laver kokosflødeskum (se den her.)
Typen af chokolade: Du kan lave denne veganske chokolademousse med både 50% og 70% mørk chokolade. Jeg har selv brugt Änglemarks økologiske 50 % mørk chokolade samt forskellige 70% chokolader til at lave moussen og begge fungerer fint. Mængden af sirup og kakaopulver i opskriften vil variere lidt afhængig af chokoladens kakaoindhold (se noter i opskriften).
Vil du gerne have en endnu mere intenst chokoladesmag, kan du komme mere kakao pulver i.
Velbekomme!
- 1 dåse kokosmælk (400 ml), gerne den økologiske fra Anglemark (se note*)
- 160 g mørk chokolade, 50% eller 70%
- 20-25 g kakao pulver**
- 2-6 spsk ahornsirup***
- lidt salt
- ½ tsk vanilje pulver
- Kom kokosmælken i en gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden. Varm det op ved svag varme indtil chokoladen begynder at smelte. Det er her vigtigt at det ikke bliver for varmt, chokoladen kan nemt brænde på. Sluk evt for blusset når chokoladen er begyndt at smelte. Når al chokoladen er smeltet slukkes for blusset (hvis det ikke allerede er gjort).
- Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt med et piskeris. Smag til og tilsæt evt. mere sirup hvis du ønsker moussen sødere. Hæld herefter chokolademoussen i 4 glas og stil dem på køl i 4-5 timer eller natten over.
- Top med kokosflødeskum og hakket chokolade. Chokolademoussen kan holde sig flere dage på køl.
** Bruger du en 70% chokolade: 20 g. Bruger du en 50% chokolade: 25 g.
***Mængden af ahornsirup afhænger af hvor mørk en chokolade du bruger. Er det en chokolade på ca. 50% kan du nøjes med 2 spsk ahornsirup, mens en 70% chokolade, kræver 6 spsk ahornsirup (en 70% chokolade indeholder mindre sukker end en 50% chokolade).
Hvis du får afprøvet opskriften så del gerne din oplevelse i en kommentar nedenunder. Du må også hjertens gerne dele selve denne veganske chokolademousse opskrift ved at trykke på en af de farvede knapper nedenfor.
Recent Comments