Der er mange måder at nyde hyben på. En af dem er disse veganske hyben muffins: søde og svampede kager med lækre stykker af hyben. De er tilsat en my citronsaft og vanilje og smager særdeles godt.
Opskriften er en af dem der aldrig nåede med i min kogebog ‘Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring’, men som jeg heldigvis kan dele her på bloggen.
Et par ord om hyben
Hyben er proppet med vitaminer, antioxidanter og andre gode stoffer. Ud over at være en af verdens rigeste kilder til C-vitamin er hyben særlig rig på A-vitamin (i form af beta-caroten), E-vitamin, og antioxidanter. Så ud over at disse muffins smager godt, er de også rige på næringsstoffer som din krop vil elske.
Du kan finde hyben i naturen fra august til slut november. Sæsonens start og slutning afhænger af vejret og hvor i landet du befinder dig. Jeg plejer selv at plukke hyben indtil sidst i november. Når vi nærmer os denne måned vil der værre færre frugter, men der vil som regel stadig være nok til at du kan fylde et par poser eller tre, medmindre vi har haft en særlig varm sensommer, så modner de nemlig lidt tidligere end normalt.
Et godt tip er at plukke de største hyben, så skal du ikke bruge så lang tid på udkerning.
Ift opskriften kan du både bruge friske og frosne hyben.
Et par ord om sukkervalg
Jeg har tidligere lavet disse muffins med ahornsirup, men er nu gået over til at bruge rørsukker, hvilket ellers er noget jeg sjældent bruger her på bloggen. Årsagen er at ahornsirup efter mine smagsløg, dæmper smagen af hyben i kagerne hvilket jeg synes er synd. Du kan dog sagtens bruge ahornsirup eller en anden sirup i stedet for rørsukker, bare vær klar over at det påvirker kagernes smag.
Jeg er pt. i gang med at afprøve en version med mindre sukker, så stay turned for that!
God bagelyst og velbekomme!
PS: Kunne du tænke dig flere opskrifter med hyben samt flere tips til udkerning, så tjek min kogebog med den vitaminrige frugt her.
Opskrift på lækre hyben muffins
- 360 g mel
- 4 spsk bagepulver
- 2 tsk vaniljepulver eller 2 spsk vaniljesukker
- ¾ tsk salt
- 320 g rørsukker
- 5 dl vand
- 4 tsk citronssaft
- 120 g olivenolie el. smeltet smørbar (ca. 1 dl. + 3 spsk)
- 250 g udkernede hyben
- Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver i en stor skål. Tilsæt salt, vand og olie og rør dejen godt sammen.
- Skær hyben i grove stykker og kom dem i dejen. Rør godt rundt så stykkerne fordeles jævnt.
- Fordel dejen i 14-16 almindelige muffin forme, eller dobbelt så mange mini muffin forme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 28-30 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
Recent Comments