Der er rød gløgg, hvid gløgg – og så er der den orange. Altså den med hyben.
Er du vild med hyben OG med gløgg, kan du godt glæde dig. Kombinationen af de to er nemlig en sand fryd for ganen.
Jeg har længe drømt om hybengløgg. Faktisk har ideen hjemsøgt mig siden jeg i sin tid begyndte at brainstorme opskrifter til min hyben kogebog der udkom i juni. Det var dog først for 2 uger siden at jeg begyndte at eksperimentere. Siden da har jeg nydt adskillige glas af den smagsfulde varme orange drik, der gør sig yderst godt på en kold decemberdag.
Hybengløggen er lavet med hvidvin, klassiske gløgg krydderier, appelsinskal og hybensaft. Jeg har selv brugt øko hybensaft fra Søbogaard, som du kan finde i visse helsekoster, samt bestille online (fx. her). Derudover indeholder gløggen æblesaft der giver den en dejlig sødme og blød kant. Gløggen smager godt med rosiner og mandelstykker.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer så skriv hjertens gerne en besked i kommentarfeltet nederst på siden. Og del endelig opskriften med andre der elsker hyben.
Kunne du tænke dig flere lækre hyben opskrifter, eller mangler du en julegave til en der er vild med hyben og sundhed, så tjek min kogebog med hyben her.
God jul!
- 6 dl æblejuice
- 2 dl vand
- 2 tsk hele nelliker
- 8 hele allehånde
- 8 hele kardemomme
- 1 lille stykke ingefær, presset eller skåret i tynde skiver (kan undlades)
- revet skal fra ½ appelsin
- 20 g ahornsirup eller rørsukker
- 200 ml hybensaft*
- 4 dl hvidvin
- Kom æblejuice, vand, krydderier, ingefær, appelsinskal og ahornsirup/sukker i en gryde. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
- Tilsæt hybensaft og hvidvin og lad gløggen simre 5-10 min. Smag til med sirup/sukker.
- Server med rosiner og hakkede mandler.
Recent Comments