Hybenliv

Inspiration til en sund plantebaseret kost og livsstil

  • Opskrifter
  • Hyben kogebog
  • Kostvejledning
  • Foredrag/Events
  • Om

Hybengløgg – med hvidvin, appelsinskal og nelliker

December 6, 2019 by hybenliv Leave a Comment

Share the post "Hybengløgg – med hvidvin, appelsinskal og nelliker"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

hyben gløgg - gløgg med hyben

Der er rød gløgg, hvid gløgg – og så er der den orange. Altså den med hyben.

Er du vild med hyben OG med gløgg, kan du godt glæde dig. Kombinationen af de to er nemlig en sand fryd for ganen.

Jeg har længe drømt om hybengløgg. Faktisk har ideen hjemsøgt mig siden jeg i sin tid begyndte at brainstorme opskrifter til min hyben kogebog der udkom i juni. Det var dog først for 2 uger siden at jeg begyndte at eksperimentere. Siden da har jeg nydt adskillige glas af den smagsfulde varme orange drik, der gør sig yderst godt på en kold decemberdag.

Hybengløggen er lavet med hvidvin, klassiske gløgg krydderier, appelsinskal og hybensaft. Jeg har selv brugt øko hybensaft fra Søbogaard, som du kan finde i visse helsekoster, samt bestille online (fx. her). Derudover indeholder gløggen æblesaft der giver den en dejlig sødme og blød kant. Gløggen smager godt med rosiner og mandelstykker.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer så skriv hjertens gerne en besked i kommentarfeltet nederst på siden. Og del endelig opskriften med andre der elsker hyben.

Kunne du tænke dig flere lækre hyben opskrifter, eller mangler du en julegave til en der er vild med hyben og sundhed, så tjek min kogebog med hyben her.

God jul!

 

HybenGløgg
 
Print
En skøn orange gløgg med smag af hyben og jul. Giver 3-4 glas.
Forfatter: Ditte Christina
Opskriftstype: Varme drikke
Ingredienser
  • 6 dl æblejuice
  • 2 dl vand
  • 2 tsk hele nelliker
  • 8 hele allehånde
  • 8 hele kardemomme
  • 1 lille stykke ingefær, presset eller skåret i tynde skiver (kan undlades)
  • revet skal fra ½ appelsin
  • 20 g ahornsirup eller rørsukker
  • 200 ml hybensaft*
  • 4 dl hvidvin
Fremgangsmåde
  1. Kom æblejuice, vand, krydderier, ingefær, appelsinskal og ahornsirup/sukker i en gryde. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
  2. Tilsæt hybensaft og hvidvin og lad gløggen simre 5-10 min. Smag til med sirup/sukker.
  3. Server med rosiner og hakkede mandler.
Noter
* fx. den økologiske fra Søbogaard
3.5.3251

 

 

 

 

 

Share the post "Hybengløgg – med hvidvin, appelsinskal og nelliker"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

Related

Filed Under: Drikke, hyben opskrifter, Nyhed Tagged With: gløgg, hyben, jul

« Lækre hyben muffins (veganske)
Vegansk pålæg – nem og sund ærtespread »

Recent Comments

  • Ditte Christina om ny hyben-bog: "Jeg bruger hyben på mange måder i madlavningen" - Veganerforlivet.dk on Kogebog med Hyben fyldt med lækre hyben opskrifter (vegansk + mere)

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

Velkommen til hybenliv – mit grønne veganske madunivers! Her deler jeg plantebaserede opskrifter i sunde velsmagende udgaver samt indlæg og guides med fokus på en plantebaseret, økologisk kost og livsstil, vild mad og hyben.

God fornøjelse <3

Hyben kogebog - vegansk kogebog

HYBEN KOGEBOG

Nyd smagen af vitaminbomben hyben til morgen, middag, aften og når den søde tand kalder på desserter. I denne kogebog finder du lækre plantebaserede hyben opskrifter til alle dagens måltider samt ny viden om frugtens exceptionelt høje indhold af sundhedsfremmende stoffer. Alle opskrifter er veganske, uden hvidt sukker og de fleste glutenfrie. Læs mere her.

Få en gratis opskrift fra min nye bog!

Kunne du tænke dig en gratis opskrift fra min nye hybenbog? Så skriv din mailadresse i feltet nedenfor og du vil få adgang til opskriften på lækker hyben-is, samt fremtidige nyheder om hyben og andre tips til et sundt liv.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Categories

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress