Hybenliv

Inspiration til en sund plantebaseret kost og livsstil

  • Opskrifter
  • Hyben kogebog
  • Kostvejledning
  • Foredrag/Events
  • Om

Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)

September 18, 2018 by hybenliv Leave a Comment

Share the post "Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

Veganske moringa pandekager

Små lækre veganske pandekager med moringa. De er tykke og luftige som amerikanske pandekager skal være, og har en dejlig smag af banan, vanilje og moringa. Moringa pulveret giver pandekagerne en flot grøn farve, og tilfører dem et ekstra skud af vigtige næringsstoffer.

Pandekagerne indeholder godt med protein (8g/100g) og kostfibre (7 g/100g), og så er de rige på jern og calcium. De indeholder lidt sukker fra ahornsiruppen, men samlet set er sukkerindhold kun ca. 10g/100g, hvilket svarer til det du ca. vil få ved at spise 1 banan. Hvis du helt vil undgå sukker, kan du skifte ahornsiruppen ud med erytritol (også kendt som sukrin) eller et par dråber flydende steiva.

Tip: Du kan lave pandekagerne glutenfri ved at erstatte hvedemelet med boghvedemel.

 

moringa pulver

Moringa pulver laves at tørrede blade fra moringatræet, der vokser i de tropiske og subtropiske egne, bl.a. i Indien og Afrika. De seneste år har moringa pulveret fået stor opmærksomhed på grund af dets utrolige høje indhold af næringsstoffer. Moringa er særlig rig på protein, calcium, jern, kostfibre og vigtige antioxidanter.

Økologisk moringa kan købes i de fleste helsekostforretninger landet over. Jeg plejer selv at bruge økologisk moringa fra det engelske firma Aduna . Deres moringa kan købes via deres hjemmeside, samt i visse helsekoster rundt om landet.

 

Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)
 
Print
Forberedelsestid tid
45 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Tid ialt
1 time 5 minutter
 
Opskriften giver ca. 12 små eller 4 mellemstore pandekager, nok til 2 personer.
Forfatter: Ditte Christina
Antal: 12 små eller 4 mellemstore pandekager
Ingredienser
  • 125 ml vand
  • 20 g havregyn
  • 110 g banan
  • 60 g boghvedemel
  • 30 g hvedemel (kan skiftes ud med boghvedemel)
  • 10 g ahornsirup
  • 2 tsk citronsaft
  • 6 g moringa pulver (3 tsk)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk vanilje pulver
  • en knivspids salt
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Blend havregryn med vand indtil det bliver en hvid mælk. Tilsæt banan, ahornsirup, moringa, citronsaft, og salt og blend det godt sammen.
  2. Bland mel, bagepulver, natron og vanilje sammen i en skål. Kom blandingen i blenderen med de våde ingredienser og blend det godt sammen indtil du har en tyk dej. Dejen skal være noget tykkere end dejen til almindelige tynde pandekager.
  3. Hæld dejen i en skål og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  4. Varm en pande op til middel varme og smelt et par skefulde kokosolie.
  5. Steg pandekagerne et par minutter indtil der kommer små bobler på overfladen. Vend dem herefter og steg dem et par minutter mere på den anden side. Jeg plejer at lave små pandekager ved at bruge 1 spsk dej per pandekage, men du kan også lave dem større. Kom evt. lidt ekstra kokosolie på panden når du vender dem så de ikke brænder fast.
  6. Nyd pandekagerne med lidt sirup, frisk frugt og evt. hakkede nødder. De smager skønt med banan og hakkede hasselnødder.
Ernærings info
Servirings størrelse: 100 g Kalorier: 355 Fedt: 14 Kulhydrater: 50 Sukker: 10 Kostfibre: 7 Protein: 8
3.5.3251

 

Del gerne denne opskrift, ved at trykke på en af knapperne nedenfor, så andre også kan få glæde af den 🙂

Share the post "Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)"

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Email

Related

Filed Under: Morgen, Uncategorized Tagged With: moringa, pandekager

« Opskrift på hjemmelavet kokosmælk (til at drikke)
Sprøde grønkålschips med cashew-ost »

Recent Comments

  • Ditte Christina om ny hyben-bog: "Jeg bruger hyben på mange måder i madlavningen" - Veganerforlivet.dk on Kogebog med Hyben fyldt med lækre hyben opskrifter (vegansk + mere)

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

Velkommen til hybenliv – mit grønne veganske madunivers! Her deler jeg plantebaserede opskrifter i sunde velsmagende udgaver samt indlæg og guides med fokus på en plantebaseret, økologisk kost og livsstil, vild mad og hyben.

God fornøjelse <3

Hyben kogebog - vegansk kogebog

HYBEN KOGEBOG

Nyd smagen af vitaminbomben hyben til morgen, middag, aften og når den søde tand kalder på desserter. I denne kogebog finder du lækre plantebaserede hyben opskrifter til alle dagens måltider samt ny viden om frugtens exceptionelt høje indhold af sundhedsfremmende stoffer. Alle opskrifter er veganske, uden hvidt sukker og de fleste glutenfrie. Læs mere her.

Få en gratis opskrift fra min nye bog!

Kunne du tænke dig en gratis opskrift fra min nye hybenbog? Så skriv din mailadresse i feltet nedenfor og du vil få adgang til opskriften på lækker hyben-is, samt fremtidige nyheder om hyben og andre tips til et sundt liv.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Categories

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress