Share the post "Tykke veganske pandekager med moringa (glutenfri version)"
Små lækre veganske pandekager med moringa. De er tykke og luftige som amerikanske pandekager skal være, og har en dejlig smag af banan, vanilje og moringa. Moringa pulveret giver pandekagerne en flot grøn farve, og tilfører dem et ekstra skud af vigtige næringsstoffer.
Pandekagerne indeholder godt med protein (8g/100g) og kostfibre (7 g/100g), og så er de rige på jern og calcium. De indeholder lidt sukker fra ahornsiruppen, men samlet set er sukkerindhold kun ca. 10g/100g, hvilket svarer til det du ca. vil få ved at spise 1 banan. Hvis du helt vil undgå sukker, kan du skifte ahornsiruppen ud med erytritol (også kendt som sukrin) eller et par dråber flydende steiva.
Tip: Du kan lave pandekagerne glutenfri ved at erstatte hvedemelet med boghvedemel.
Moringa pulver laves at tørrede blade fra moringatræet, der vokser i de tropiske og subtropiske egne, bl.a. i Indien og Afrika. De seneste år har moringa pulveret fået stor opmærksomhed på grund af dets utrolige høje indhold af næringsstoffer. Moringa er særlig rig på protein, calcium, jern, kostfibre og vigtige antioxidanter.
Økologisk moringa kan købes i de fleste helsekostforretninger landet over. Jeg plejer selv at bruge økologisk moringa fra det engelske firma Aduna . Deres moringa kan købes via deres hjemmeside, samt i visse helsekoster rundt om landet.
- 125 ml vand
- 20 g havregyn
- 110 g banan
- 60 g boghvedemel
- 30 g hvedemel (kan skiftes ud med boghvedemel)
- 10 g ahornsirup
- 2 tsk citronsaft
- 6 g moringa pulver (3 tsk)
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- ½ tsk vanilje pulver
- en knivspids salt
- Kokosolie til stegning
- Blend havregryn med vand indtil det bliver en hvid mælk. Tilsæt banan, ahornsirup, moringa, citronsaft, og salt og blend det godt sammen.
- Bland mel, bagepulver, natron og vanilje sammen i en skål. Kom blandingen i blenderen med de våde ingredienser og blend det godt sammen indtil du har en tyk dej. Dejen skal være noget tykkere end dejen til almindelige tynde pandekager.
- Hæld dejen i en skål og lad den hvile i ca. 30 minutter.
- Varm en pande op til middel varme og smelt et par skefulde kokosolie.
- Steg pandekagerne et par minutter indtil der kommer små bobler på overfladen. Vend dem herefter og steg dem et par minutter mere på den anden side. Jeg plejer at lave små pandekager ved at bruge 1 spsk dej per pandekage, men du kan også lave dem større. Kom evt. lidt ekstra kokosolie på panden når du vender dem så de ikke brænder fast.
- Nyd pandekagerne med lidt sirup, frisk frugt og evt. hakkede nødder. De smager skønt med banan og hakkede hasselnødder.
Recent Comments